Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Πτυχία στους νέους που να ανταποκρίνονται στην αγορά


Αρβανιτόπουλος: Πτυχία στους νέους που να ανταποκρίνονται στην αγορά

Τρόπος για να δοθούν εφόδια στους νέους ώστε να ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Προσπαθούμε να δώσουμε στους φοιτητές δυνατότητες για περισσότερη επαγγελματική αποκατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι καταργήσεις και μεταφορές τμημάτων σε ευρύτερες ειδικεύσεις, όπως η δημιουργία σχολών Διοίκησης και Οικονομίας, διευρύνουν και ισχυροποιούν τα πτυχία, ισχυρίστηκε ο υπουργός.

Η συγχωνεύσεις έγιναν για να σταματήσουν τα «κενά πτυχία», όπως ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος, πτυχία δηλαδή χωρίς ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. Ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλές σχολές απασχολούσαν διδακτικό προσωπικό με ελάχιστους ή και καθόλου φοιτητές. 

Ερωτηθείς για το κόστος των μεταφορών φοιτητών σε άλλες πόλεις, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε πως οι επιδοτήσεις για να μην επιβαρυνθεί από τις αλλαγές η μέση οικογένεια, επιδόματα και προγράμματα σίτισης, αλλά και φοιτητικές κλίνες διατηρούνται και ει δυνατόν αυξάνονται.

(Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/224027/arvanitopoulos-ptuhia-stous-neous-pou-na-adapokrinodai-stin-agora/#ixzz2L9QU39Ll )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου